19 februari 2024

Defensie en Constructiv bundelen krachten op Batibouw om nieuw talent aan te werven en op te leiden

De samenwerking tussen Defensie en de bouwsector werd op Batibouw, het grootste bouw-, renovatie- en interieurontwerp event in België, extra in de verf gezet door hun gezamenlijke aanwezigheid. In het kader van het project Reboot4You werden de opleidings- en aanwervingsmogelijkheden in de bouwsector onder de aandacht gebracht. Doel? Nieuw talent bereiken en werkgelegenheid bieden aan jongeren in moeilijkheden.

Luitenant-generaal Thierry Esser, minister van Defensie Ludivine Dedonder en Bruno Vandenwijngaert, CEO van Constructiv, bezochten er de Defensiestand en benadrukten het belang van deze samenwerking. "De aanwezigheid van Defensie op Batibouw is een unieke kans om onze technische beroepen te promoten en nieuw talent aan te werven. Onze samenwerking met Constructiv, het fonds voor bestaanszekerheid, versterkt ons engagement om jongeren in moeilijkheden op te leiden en te integreren op de arbeidsmarkt", aldus luitenant-generaal Thierry Esser.

Ook minister van Defensie, Ludivine Dedonder, sprak haar steun uit voor de samenwerking.

minister van Defensie - Ludivine Dedonder

Het Reboot4You-project is een waardevolle kans voor jongeren in moeilijkheden om stabiel en voldoening gevend werk te vinden. Door samen te werken met Constructiv kunnen we jongeren de kans geven om een opleiding te volgen in de bouwsector en een succesvolle carrière uit te bouwen bij Defensie of in de privésector.

Fotograaf: Karin Debouxhtay

Reboot4You, een project dat jongeren in moeilijkheden wil re-integreren op de arbeidsmarkt, omvat ook andere sectoren die actief zijn op de arbeidsmarkt. Door gespecialiseerde training en persoonlijke begeleiding te voorzien, biedt dit initiatief duizenden jongeren een tweede kans op een vaste job én een veelbelovende toekomst.